Фонд національно-культурних ініціатив імені Гната Хоткевича

Артюхівка. Artvillage. Як зникаюче село на Зміївщині стало процвітати

Незвично бачити у Харківській області село, де всі місцеві мешканці мають працю, а відтак і стале джерело прибутку. Де десятки й десятки будинків є в чудовому стані, збудовані й продовжують будуватися у різних архітектурних стилях, створюючи особливий, але добре продуманий вигляд села.

Цікавий факт: в Артюхівці нині є близько тридцяти басейнів. Саме ж село оточено лісом та має прекрасні місця для відпочинку на берегах плеса Мжі – найчистішої річки в регіоні.

Тут відбуваються різноманітні заходи: від пленерів для художників (малювати є багато чого) до фестивалів. А в культурному центрі села розташований місцевий етнографічний музей з унікальними експонатами. Село Артюхівка або як його ще називають Artvillage успішно розвивається та розбудовується.

Екскурсію провадять директор Зміївського краєзнавчого музею Саяний Михайло Іванович та ініціатор відбудови села Саєнко Антолій Іванович.

Документальний відеозапис здійснено в межах проєкту “Зникаючі та зниклі українські села та хутори: говорять свідки” Фонду національно-культурних ініціатив імені Гната Хоткевича за підтримки Українського культурного фонду.

Інші записи проєкту дивіться: http://khotkevych.info​
а також: http://malva.tv​
Відеозаписи проєкту на Ютубі: https://youtube.com/tvmalva
На Фейсбуці: https://facebook.com/malva.tv

#Артюхівка #село #Artvillage #музей #Саяний #Саєнко #хутір #хутори #Зміївщина #Зміївський_район #Чугуївський_район #Харківська_область #Харківщина #Art #Арт #ФондХоткевича #УКФ #ЗаПідтримкиУКФ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *