Фонд національно-культурних ініціатив імені Гната Хоткевича

Хутір Криворотівка, Церковний хутір, село Тернова: розповіді з історії та сучасності

Симпатичний ярок, просторі краєвиди, деревця та трава — хто скаже, що тут кілька десятиліть тому був хутір Криворотівка, де колись вирощували чудову полуницю, тримали господарства та мали власні перекази про історію життя хутора. Хутір Криворотівка розташовувався недалеко від села Протопопівка колишнього Дергачівського району Харківської області.

У сусідньому мальовничому селі Тернова є дачники, самих же місцевих мешканців залишилось не так багато. Церковний хутір став частиною села, але церкви там давно немає. Від лікарні, де народились більшість селян, вже нічого не лишилося, як і від цегляного заводу. Частина хат поступово погоріла від систематичних пожеж, котрі відбувалися від запалення сухої трави. Проте з 90-х років вже є дорога, котра приводить у чудові місця для відпочинку. Тут є де розгорнутися для утримання дачного будинку чи господарювання.

Розповідає Гуділіна Тетяна Михайлівна, мешканка села Тернова від 1963 року.

Документальний відеозапис здійснено в межах проєкту “Зникаючі та зниклі українські села та хутори: говорять свідки” Фонду національно-культурних ініціатив імені Гната Хоткевича за підтримки Українського культурного фонду.

Інші записи проєкту дивіться: http://khotkevych.info​
а також: http://malva.tv​
Відеозаписи проєкту на Ютубі: https://youtube.com/tvmalva
На Фейсбуці: https://facebook.com/malva.tv

#Криворотівка​ #Тернова​ #село​ #села​ #хутір​ #хутори​ #Харківська_область​ #Богодухівський_район​ #Дергачівський_район​ #Харківський_район​ #зникаючі_та_зниклі_українські_села_та_хутори​ #ФондХоткевича​ #УКФ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *