Фонд національно-культурних ініціатив імені Гната Хоткевича

ПАМ’ЯТІ ВАЛЄРА БОНДАРЯ

Фотовиставка Юрія Ворошилова до річниці Валерія Бондаря

Одразу дві виставки, присвячені життю та творчості визначного українського митця Валерія Бондара відкрилися в Харківському в літературному музеї.

Фотовиставка Юрія Ворошилова до річниці Валерія Бондаря

Перша виставка, автор якої – відомий український фотограф Юрій Ворошилов, розповідає про Валерія передусім як про людину, головною слабкістю якої була пристрастна любов до України. Ця любов надихала художника на створення полотен, що виражали дух нездійсненої мрії, тугу за героїчним.

Фотовиставка Юрія Ворошилова до річниці Валерія Бондаря

Юрій Ворошилов був добре знайомий з митцем і тому кожна робота виражає нескінчену братню любов до свого товариша, котрий рік тому пішов у вічність.

Фотовиставка Юрія Ворошилова до річниці Валерія Бондаря

На відкритті зібралися найближчі товариші Валерія Бондара, кожен з яких поділився своїми спогадами про художника як про друга і митця. Розчулили їх світлини, де Бондар в оточенні своїх друзів співає, жартує, святкує Івана Купала, Різдво, а також пише свої шедеври. Й присутні заспівали пісень, котрі любив майстер і котрі надихали його на творчість.

Виставка графіки Валерія Бондаря

Друга виставка присвячена безпосередньо роботам Валерія Бондара і життєвим етапам їх створення. Відвідувачі дізналися про маловідомі сторінки життя художника, а також його становлення як творчої особистості і митця.

Виставка графіки Валерія Бондаря

Виставка графіки Валерія Бондаря

Кожен зміг довідатися про вподобання та мрії Валерія, про його різнобічну діяльність, починаючи з роботи пожежником і закінчуючи його мистецькою діяльністю. Саме за ескізами Бондара в Харкові з’явилися пам’ятні дошки Василю Кричевському, Йосипу Сліпому, “Пам’яті процесу “СВУ-СУМ”, Юрію Шевельову. Бондар також є автором проектів пам’ятників героям Української повстанської армії, Репресованим кобзарям. 

Відкриття виставки робіт Валерія Бондаря

Поминаючи нашого друга, славетного художника, ми віддаємо йому шану, адже Валерій Бондар був одним з тих, хто неначе лицар зі своїм пензлем-мечем боровся за утвердження українского мистецтва в Україні і в світі.

М. ЧЕРЕМСЬКИЙ

tweet_trim_url_2:
http://khotkevych.info/fond/?p=903

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *