Фонд національно-культурних ініціатив імені Гната Хоткевича

Село Вилівка на Зміївщині. Маленька Швейцарія та драматичні історії

Село Вилівка колишнього Зміївського, а нині Чугуївського району розташоване біля красивої водойми. Тут чисте повітря, мальовничі пагорби. Приїжджі називають його маленькою Швейцарією. Але нині село має лише одинадцять місцевих мешканців. Також є дачники, котрі приїжджають переважно в теплі місяці. А колись тут було до чотирьох сотень хат, життя вирувало і в самому селі, і в навколишніх хуторах.

Подивовує своїм драматизмом розповідь про відому родину Шеметів: як чинився опір колективізації, як тіло вбитого Трохима Шемета возили по навколишім селам напоказ, аби настрахати селян.

Розповідають Хименко Любов Павлівна (1949 р.н.) та Шемет Михайло Михайлович (1950 р.н.)

Документальний відеозапис здійснено в межах проєкту “Зникаючі та зниклі українські села та хутори: говорять свідки” Фонду національно-культурних ініціатив імені Гната Хоткевича за підтримки Українського культурного фонду.

Інші записи проєкту дивіться: http://khotkevych.info​
а також: http://malva.tv​
Відеозаписи проєкту на Ютубі: https://youtube.com/tvmalva
На Фейсбуці: https://facebook.com/malva.tv

#Вилівка​ #село​ #села​ #Шемет​ #Шемети​ #хутір​ #хутори​ #Зміївщина​ #Соколово​ #Грушківка​ #Зміївський_район​ #Чугуївський_район​ #Харківська_область​ #Харківщина​ #зникаючі_та_зниклі_українські_села_та_хутори​ #ФондХоткевича​ #УКФ​ #ЗаПідтримкиУКФ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *