Фонд національно-культурних ініціатив імені Гната Хоткевича

Вітаємо Миколу Голобородька з 91-м Днем народження!

10 травня 2020 року відзначає свій 91-й День народження визначний український хірург, Президент Фонду національно-культурних ініціатив імені Гната Хоткевича, науковий консультант медичного загону швидкого реагування “Гіппократ”, доктор медичних наук, професор Микола Костянтинович Голобородько!

Протягом багатьох років Микола Костянтинович очолював відділення політравми і шоку Харківського інституту загальної та невідкладної хірургії. Професор М.К.Голобородько є  автором 31 авторського свідоцтва і патентів України на винаходи, які стосуються різних аспектів хірургії ушкоджень, військово-польової хірургії та домедичної допомоги.

Багато сил і енергії Микола Костянтинович приділяє громадській роботі, пропагуванню здорового способу життя, вихованню нового покоління української молоді. З середини1990-х років він очолює роботу Фонду національно-культурних ініціатив імені Гната Хоткевича, співпрацює з українськими спільнотами, молодіжними патріотичними організаціями, зокрема Спілкою Української Молоді (СУМ).

Від самого початку російсько-української війни на Сході України Микола Костянтинович включився в активну консультативно-лікувальну роботу пораненим та хворим із зони конфлікту. Як науковий консультант Медичного загону швидкого реагування  “Гіппократ”  розробив концепцію курсу Невідкладної домедичної допомоги в екстремальних умовах, який призначений для підготування цивільного населення до само- і взаємодопомоги в складних умовах сучасного мегаполісу. Курси проводяться вже 6-й рік і є безкоштовними для всіх громадян.

Щиро і сердечно  вітаємо Миколу Костянтиновича  з Днем народження і бажаємо йому здоров’я, наснаги, Божої ласки й благословення на всі справи! І, звичайно – многая і благая літа!

Микола Костянтинович Голобородько

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *