Фонд національно-культурних ініціатив імені Гната Хоткевича

Молодіжний патріотичний табір “Слобідська Січ-2019-весна”

Серед таборів, які щороку планово проводить Харківська крайова організація Спілки Української Молоді (СУМ) особливе місце займають молодіжні вишкільні збори “Слобідська Січ”. Відбуваються вони 4 рази на рік і залежно від сезону мають назви: “Слобідська Січ-весна”, “Слобідська Січ-літо”, “Слобідська Січ-осінь”, “Слобідська Січ-зима”. Цього року таборовий сумівський сезон було розпочато вже традиційною весняною “Слобідською Січчю” на теренах Харківської області. Успіх заходу був забезпечений різносторонньою підтримкою Управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, керівництва “Українського Легіону”, інструкторів пейтбольного клубу “Форпост”, медичного загону швидкого реагування “Гіппократ”.

Програма молодіжного табору “Слобідська Січ-2019-весна” була насиченою і цікавою. Протягом трьох днів і ночей хлопці й дівчата в умовах дикої природи навчалися основам виживання, самодопомоги, оборони і колективної безпеки. Досвідчені тренери проводили навчальні заняття з туристичної, тактичної, стрілецької підготовки, куховарення, надання домедичної допомоги, організації дій при надзвичайних ситуаціях тощо. Щовечора відбувалися таборові ватри з захоплюючими гутірками і гуртовим вивченням українських пісень. Отець Микола Микосовський, ЧСВВ Української греко-католицької церкви успішно провів для учасників табору катехитичні заняття і Службу Божу.

У рамках таборових вишколів було проведено теренову гру з використанням лазертаґу, війсково-спортивну естафету, змагання на силу і вправність. Напевне, надовго учасникам запам’ятаються реалістичні нічні алярми та “напад ворожої ДРГ”, який наочно змоделювали бійці “Українського легіону”. У проміжках між навчанням гарною розвагою для таборовиків були спортивні ігри та забави. Завершився табір підсумковою військово-спортивною естафетою.

Як і очікувалося, юні учасники табору “Слобідська Січ-2019-весна” гарно здружилися між собою, отримали безліч позитивних вражень і навичок, сповнилися свіжою енергією, оптимізмом і вірою у власні сили та перемоги.

Провід ХКО СУМ і команда табору “Слобідська Січ-2019-весна” висловлюють щиру подяку за допомогу у підготовці і проведенні молодіжного збору заступникові начальника Управління у справах молоді та спорту – начальнику відділа з молодіжної політики Харківської обласної державної адміністрації Ларисі Миколаївні Пащенко, керівництву “Українського Легіону” в особі пана Андрія Слобожанського, усім подвижникам, хто сприяв проведенню цього важливого для нашого краю заходу.

Честь України! Готов боронити!
Гартуйсь!

Павло КЛЕНЕНКО,
Харків

Світлини з табору:

Молодіжний патріотичний табір "Слобідська Січ-2019-весна"

Більше світлин за цим посиланням

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *