Фонд національно-культурних ініціатив імені Гната Хоткевича

Сумівська коляда у Харкові

Цього року Харківська крайова організація Спілки Української Молоді по-особливому насичено і весело відзначала Різдвяні свята. За вже складеною традицією сумівці на основі архівних записів підготували слобідське Вертепне дійство, вивчили багато нових колядок і віншувань.

Першу постановку свого Вертепу хлопці і дівчата здійснили у Свято-Дмитрівському храмі УАПЦ, де колядницький гурт тепло зустріла парафіяльна громада на чолі з архієпископом Харківським і Полтавським Ігорем Ісіченком.

Після щирих напутніх побажань колядники продовжили свою місійну роботу у міських районах – на вулицях, площах, парках, різних громадських і державних закладах, у міському транспорті та метро.

Цілий тиждень сумівці натхненно віншували харків’ян і гостей міста з Різдвом Христовим. І треба зазначити, що городяни радісно і весело відгукувалися на вітання. Після щиро виконаних вертепних вистав і колядок практично не лишалося жодного байдужого, або упередженого слухача.

Сердечними і пам’ятними були також виступи у храмі Святого Миколая Чудотворця УГКЦ та Соборі Успіння Пресвятої Діви Марії РКЦ, де парафіяни вітали нашу вертепницьку ватагу.

Судячи з натхнення, радості і бадьорості колядників цьогорічні святкування різдвяних свят в сумівському колі вдалися на славу!

Христос народився! Славімо його!

— ВІДЕО З ВИСТУПУ —

—  СВІТЛИНИ —

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *