Фонд національно-культурних ініціатив імені Гната Хоткевича

ХI Фестиваль епічної традиції “Кобзарська Трійця”

У місті Києві в Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара» з 26 по 27 травня 2018 року відбудеться ХІ ФЕСТИВАЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ЕПІЧНОЇ ТРАДИЦІЇ “КОБЗАРСЬКА ТРІЙЦЯ” із майстер-класами, виставками, презентаціями, концертами, науково-практичною конференцією «Актуальні питання сучасного виконавства на традиційних кобзарських інструментах» і, звісно ж, українськими танцями у супроводі капель троїстої музики.

ОРГАНІЗАТОРИ ФЕСТИВАЛЮ:
– НЦНК “Музей Івана Гончара”;
– Кобзарський Цех
– Фонд національно-культурних ініціатив імені Гната Хоткевича;
– Туристичний клуб «Скіфи».

ВІД ОРГАНІЗАТОРІВ

Кобзарство – це цілісна, довершена ланка українських культурних традицій. Воно доречно асоціюється у нас зі стилем побуту українського народу й завжди було символом справжнього українства і у свій час поширювалось на всі верстви населення.

У період становлення української самосвідомості, повернення до притаманних нам, українцям, традицій ми уже вкотре проводимо «Кобзарську Трійцю». Цим ми робимо крок на зустріч пересічному українцю у пізнанні власної культури у тому вигляді, в якому вона є правдивою і справжньою. Найважливішим чином це стосується дітей та молоді.

Напрямками діяльності Кобзарського цеху є не лише наукова робота, а й практичне відтворення та виготовлення традиційних кобзарських інструментів (старосвітська бандура, кобза, ліра, гусла) і виконання на них традиційного кобзарського репертуару (думи, канти, псалми, історичні, козацькі, чумацькі пісні, танці та ін.).

Фестиваль буде цікавим кожному, незалежно від віку та виду діяльності, адже нестиме у собі інформацію з глибини віків національної культури, зачатки якої закладені в нас на генетичному, ментальному рівні.

ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ

– Науково-практична конференція: «Актуальні питання сучасного виконавства на традиційних кобзарських інструментах»;
– Звичаєве кобзарювання на вулиці;
– Ознайомлення з технікою виготовлення кобзарських музичних інструментів;
– Показ фільмів, відеороликів та інтерв’ю на тему історії та сьогодення кобзарської традиції;
– Презентація унікального інклюзивного видання зі шрифтом Брайля “Українські Менестрелі”;
– Концерти кобзарів, лірників і бандуристів;
– Традиційні танці, розваги

ВХІД ВІЛЬНИЙ

Детальну програму заходів дивіться на сайті музею Гончара:https://honchar.org.ua/events/hi-festyval-ukrajinskoji-epichnoji-tradytsiji-kobzarska-trijtsya/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *