Фонд національно-культурних ініціатив імені Гната Хоткевича

Національна академія медичних наук України стала на захист наукової медичної бібліотеки у Харкові

Керівництво Національної академії медичних наук України стало на захист Харківської наукової медичної бібліотеки, яку місцеві можновладці незаконно позбавляють приміщення у центрі міста за адресою: Харків, пл. Поезії, 5.
У листі, підписаному в.о. Президента НАМН України академіком М.Д. Троньком зокрема говориться: “Національна академія медичних наук (НАМН) стурбована ситуацією, що склалася у м. Харкові навколо Харківської наукової медичної бібліотеки…Збереження фондів спеціальної наукової літератури є завданням державної ваги, запорукою розвитку медичної науки, а в кінцевому рахунку – збереження здоров’я української нації як чинника державотворення та безпеки держави…З огляду на вищевказане, НАМН України підтримує пропозиції фахівців та громадськості щодо шляхів вирішення питання з розміщенням та утриманням фонду Харківської наукової медичної бібліотеки”.
Подібна заява є промовистим знаком продовжувати боротьбу за законне право Харківській науковій медичній бібліотеці займати приміщення за її юридичною адресою на площі Поезії, 5.
Павло Клененко, Харків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *