Фонд національно-культурних ініціатив імені Гната Хоткевича

Табір “Слобідська Січ-2017-літо”

Серед таборових вишколів Харківського СУМу особливе місце займають похідні табори під назвою “Слобідська Січ-літо”. Такі табори зорієнтовані на цікаві пішохідні подорожі живописними куточками екологічних місць Харківщини, практичне засвоєння основ мандрівництва, краєзнавства і, звичайно — на враження і пригоди…

Цього разу похідна група сумівців вирішила подолати досить складний,але захоплюючий маршрут Гомільшанським лісовим масивом. Вражаюча незаймана природа, океан безкрайої зелені, звивисті“кабанячі” стежки, байраки і кучугури, а ще свіже повітря, яким хочеться дихати на повні груди…Потужний потік сивого Сіверського Дінця, бадьорий вітер і лагідне сонце дарували мандрівникам настрій і такі необхідні в дорозі наснагу й витривалість..А коли все ж таки надходила втома — похідна пісня додавала енергії й рішучості до переможного долання дистанцій.

Завдяки злагодженій командній роботі похідна сумівська група успішно виконала всі поставлені завдання. Зокрема, команда за азимутом здійснила рейд по “пересіченці” Гомільшанського заповідника, провела вишколи з основ таборування, орієнтування на місцевості, стрілецької підготовки, вивчення пісень тощо. Були проведені спортивні змагання, а також теренова гра. Таборовики побували на легендарній Козацькій горі, руїнах Миколаївського собору (ХVIII cт.), що у с. Коробові Хутори. Цікавими були також несподівані зустрічі в лісі з дикими звірами, багато вражень лишилося від смачнющих суниць, які траплялися величезними галявинами на шляху маршруту. Навчилися таборовики також правилам поводження з нерозірваними бойовими зарядами, які на жаль ще нерідко зустрічаються на лісових стежках.

Хлопці й дівчата по справжньому змогли випробувати себе на міцність у непростих умовах дикої природи, навчилися спільно долати перешкоди, допомагати один одному й перемагати.
Нагородою учасникам походу стали апетитні шашлики, а також солодощі на десерт.
Попереду у сумівців — нові табори, а отже — нові враження, знання і нові перемоги!

Гартуйсь!

Павло Клененко,
Безпалівка-Коробові Хутори- Зміїв -Харків

Фотозвіт з табору за цим посиланням

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *