Фонд національно-культурних ініціатив імені Гната Хоткевича

ВІДБУВСЯ ДВОДЕННИЙ СУМІВСЬКИЙ ВИШКІЛ "СЛОБІДСЬКА СІЧ-2016-ОСІНЬ"

10-11 вересня 2016 року пройшов традиційний таборовий вишкіл харківських сумівців «Слобідська Січ-2016-осінь». Під керівництвом досвідчених виховників юнаки і юначки в умовах незайманої дикої природи (лісовий масив між Борщовою і Руською Лозовою Харківської області) протягом двох днів набували необхідних навичок екстремального поводження, а також забезпечення особистої і колективної безпеки.

Діти вчилися орієнтуватися на місцевості за допомогою компаса, карти, GPS-навігатора, відпрацьовували вміння ходити по азимуту, віднаходити і прокладати найоптимальніші маршрути пересування по пересіченій місцевості тощо. Цікавими були вишколи з основ таборування, виживання в надзвичайних умовах лісу і лісостепу, приготування їжі, а також стрілецька підготовка з пневматичної зброї.

Ну і звичайно, всім сподобалася нічна ватра з гутірками і вивченням похідних пісень. Справжнім випробовуванням для учасників було нічне чергування, яке під прихованим контролем старших організовували і проводили діти. Таборовики засвоїли звичку не боятися нічної темряви, долати страх перед дикими тваринами й птахами, які раз-у раз підходили і підлітали до бівуаку.

Своєрідним підсумком «Слобідської Січі» стала теренова гра. Захоплююча легенда і незвичайні умови (хащі русько-лозівського лісу, де 18 травня 1972 року зазнав катастрофи авіалайнер АН-10 з 122 пасажирами на борту) зробили гру цікавою і насиченою. А здобуті напередодні таборові навички й вміння діяти однією командою забезпечили юним бійцям мінімальний розрив у фінішних результатах.

Завершилися таборові збори позитивно і весело – з шашликами, солодощами і духм’яним лісовим чаєм. «Січовики» поверталися додому замореними, але щасливими і впевненими у своїх власних силах.

Павло Клененко, Харків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *