Фонд національно-культурних ініціатив імені Гната Хоткевича

ДВОДЕННИЙ ТРЕНІНГ З ДОМЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ У ХАРКОВІ

12- 13 грудня у Харкові медичним загоном швидкого реагування “Гіппократ” було проведено тренінг з домедичної допомоги в екстремальних умовах. Це вже четвертий у цьому році навчальний курс, який “гіппократівці” на принципово безкоштовній основі проводять для харків`ян.

Цього разу тематика курсу включала сучасні теоретичні і практичні основи проведення серцево-легеневої реанімації (Basic Life Support) з урахуванням рекомендацій Европейської ради ресусцитації 2015 року, а також базові принципи техніки інфузійної терапії. У достіпній й цікавій формі, з чудово скомпонованим ілюстративним мультимедійним матеріалом, заняття проводилися куратором курсу — проф. Голобородьком М.К., а також лікарями-анестезіологами Черемським А.П. і Черемським К.П.

Важливою особливістю нинішного курсу стало суттєве розширення практичних навичок, які пропонувалися авдиторії. Зокрема крім стандартних навичок BLS (непрямий масаж серця, штучне дихання), курсанти на спеціалізованому манекені змогли оволодіти базовими медичними засобами запобігання обструкції дихальних шляхів (Airway Management).

Особливий інтерес у курсантів викликала методики постановки орофарингіальних і назофарингіальних повітроводів, сучасних модифікацій ларингеальних масок, користування мішком Амбу тощо. Практичне оволодіння основ канюлізації периферійних вен відбувалося за прогресивною американською доктриною — “все відпрацьовувати на собі”. Після необхідного теоретичного інструктажу присутні один на одному тренувалися ставити периферійні венозні катетери, підключати інфузійні системи тощо.

 

Після закінчення занять 36 курсантів отримали сертифікати учасників тренінгу.

Наступного року “гіппократівці” планують збільшити кількість тренінгів з різних аспектів Basic Life Support й підготувати нові актуальні й цікаві харків`янам теми з невідкладної домедичної допомоги в екстремальних умовах.

Більше світлин з тренінґу:https://plus.google.com/photos/100218367025390092

596/..

tweet_trim_url_2:
http://khotkevych.info/fond/?p=1797

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *