Фонд національно-культурних ініціатив імені Гната Хоткевича

Лист від зібрання громадських слухань з питань перейменування до Харківської міської ради

 

Харківська міська рада
майдан Конституції, 7

Шановні депутати харківської міської ради!

11-12 листопада в Харкові в приміщенні кіноконцертного залу “Україна” відбулися громадські слухання з питань перейменування об’єктів топоніміки у м. Харкові. Попри недостовірну інформацію, подану введених в оману ЗМІ недобросовісними чиновниками, громадські слухання не були зірвані ні 11 ні 12 листопада. Були спроби зірвати слухання деякими представниками міської влади, представниками комунальних структур шляхом фальсифікування голосування, блокування виступів учасникам слухань від громади міста, масове ігнорування пропозицій, котрі були надані громадськими топонімічними групами. організаціями, фахівцями-істориками, активними громадянами. Натомість нерадиві чиновники намагалися лише нав’язати власні пропозиції, заручившись підтримкою залежними від них працівників сфери освіти, комунальних служб і структур. Коли ж вони побачили, що свідома громадськість не допустить такого неподобства, то просто тікали і 11 і 12 листопада із зали засідань, розповсюджуючи брехливі чутки, наче б то ці слухання зірвані. Натомість жителі міста Харкова, котрі прийшли на зібрання не за примусом, залишалися в залі і продовжували громадські слухання, обговорюючи всі надані пропозиції.

Загальноміські громадські слухання з питань перейменування об’єктів топоніміки прийняли рішення про перейменування восьми районів, одного проспекту та однієї вулиці в м. Харкові. Процес засідання зафіксований численими відеозаписувальними пристроями, фотокамерами, журналістами, що знайшло своє відображення у переважної більшості засобів масової інформації, котрі висвітлюють новини в Харкові. Також ведення засідання фіксувалося у протоколі.

Відповідно до прийнятих рішень громадських слухань, керуючись законом про місцеве самоврядування, керуючись законом “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) режимів та Конституцією України вимагаємо на сесії Харківської міської ради перейменувати наступні райони міста Харкова:

Дзержинський у Шевченківський,
Фрунзенський у Немишлянський,
Ленінський у Зарічанський,
Жовтневий у Баварський,
Орджонікідзевський у Роганський,
Червоназоводський у Основ`янський,
Комінтернівський у Європейський,
Московський у Салтівський,

а також наступні проспект та вулицю:

Проспект Леніна у проспект Соборності
вулицю Фрунзе у вулицю Академіка Багалія

Вимагаємо інші перейменування проводити виключно після проведення зорганізованих громадських слухань без використання адмінресурсу у вигляді працівників бюджетної сфери.
Вимагаємо забезпечити обговорення всіх надані громадою пропозицій щодо перейменувань.

Додаток: протоколи засідань на 6 аркушах

За дорученням учасників громадські слухання з питань перейменування об’єктів топоніміки у м. Харкові, котрі відбувалися у Харкові 11-12 листопада 2015 року у приміщенні ККЗ “Україна”

Голова зборів Р. Черемський
Секретар зборів О. Дунь

Світлина від Український Харків.
tweet_trim_url_2:
http://khotkevych.info/fond/?p=1733

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *