Фонд національно-культурних ініціатив імені Гната Хоткевича

ХАРКІВСЬКІ ВОЛОНТЕРИ-ЛІКАРІ ПРОВЕЛИ ВИШКІЛ З ДОМЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

Медичний загін швидкого реагування «Гіппократ» провів в Харкові безкоштовний інтенсивний курс невідкладної допомоги в екстремальних умовах
З 27 по 29 березня в приміщенні Харківської обласної організації «Просвіта», за сприяння медичного загону швидкого реагування «Гіппократ» всі охочі мали змогу здобути базові знання з надання першої, домедичної допомоги.Навчання проводили куратор курсу – доктор медичних наук, професор М. К. Голобородько, командир «Гіппократа», кандидат медичних наук, лікар-анестезіолог, з досвідом Майдану і зони АТО, Андрій Черемський та харківський лікар, активний учасник патріотичного руху Костянтин Черемський.Курс тривав три дні і передбачав різноманітну програму, пов’язану з розглядом ключових питаннь щодо надання невідкладної допомоги в екстремальних ситуаціях, обставинах, коли треба рятувати життя людини мінімальними, часом найпростішими і найдоступнішими підручними засобами.

Як виявилося, для спасіння людини рятівнику потрібно володіти не лише технікою реанімації, не тільки мати уявлення про принципи підтримки життєдіяльності людського організму, але водночас креативно мислити й творчо діяти в складних умовах.

Бо час нині кардинально інший. Ніби ми, харківці, мешкаємо далеко від зони бойових дій, ходимо собі спокійно на роботу чи навчання без остраху бути накритим зовсім невипадковою, але «братньою» міною. Проте жити, як раніше, «першій столиці» не можна. Війна давно вже тут. Мережі ворожого терористичного підпілля, латентних сепаратистів, лишаються основною загрозою для мирного життя нашого міста.

До чого це все? Зрозуміло, що всім, всім, всім, хто мешкає в Харкові, потрібні нові знання, якщо не військові, то хоча б медичні. Теракти для нашого міста — не рідкість і, на жаль, кожен може опинитись у ситуації, коли постане необхідність порятунку чийогось життя власними силами.

Тому не дивно, що доволі просторе приміщення «Просвіти» було заповнене охочими до нових для них знань курсантами, основу яких (що найприємніше) – складала переважно молодь.

Цікаво, що проводилися заняття на сучасних манекенах, використовувалися найновіші девайси рятівників.

Під час тренінгів досить доречною була виставка тематичних книжок з основ сучасних методів долікарської допомоги, яку для курсів надала Харківська наукова медична бібліотека.

Після завершення всі учасники отримали сертифікати. Приємно несподіванкою було й те, що навчання здійснювалось абсолютно безплатно.

Як запевнили організатори – в подальшому щомісяця для харків’ян будуть проводитися семінари з різних найактуальніших проблем сучасної екстремальної допомоги .

Отримую сертифікат про свою участь в курсі долікарської допомоги й іду додому. Звичайно, що медиком можу назвати себе доволі умовно, але чітко можу сказати: дуже добре, аби ці знання ніколи не знадобились.

Арсеній ТРОЯН,
Харків

Медичний загін швидкого реагування «Гіппократ» провів в Харкові безкоштовний інтенсивний курс невідкладної допомоги в екстремальних умовахМедичний загін швидкого реагування «Гіппократ» провів в Харкові безкоштовний інтенсивний курс невідкладної допомоги в екстремальних умовахМедичний загін швидкого реагування «Гіппократ» провів в Харкові безкоштовний інтенсивний курс невідкладної допомоги в екстремальних умовахМедичний загін швидкого реагування «Гіппократ» провів в Харкові безкоштовний інтенсивний курс невідкладної допомоги в екстремальних умовахМедичний загін швидкого реагування «Гіппократ» провів в Харкові безкоштовний інтенсивний курс невідкладної допомоги в екстремальних умовахМедичний загін швидкого реагування «Гіппократ» провів в Харкові безкоштовний інтенсивний курс невідкладної допомоги в екстремальних умовах Медичний загін швидкого реагування «Гіппократ» провів в Харкові безкоштовний інтенсивний курс невідкладної допомоги в екстремальних умовах
Медичний загін швидкого реагування «Гіппократ» провів в Харкові безкоштовний інтенсивний курс невідкладної допомоги в екстремальних умовах
Медичний загін швидкого реагування «Гіппократ» провів в Харкові безкоштовний інтенсивний курс невідкладної допомоги в екстремальних умовах Медичний загін швидкого реагування «Гіппократ» провів в Харкові безкоштовний інтенсивний курс невідкладної допомоги в екстремальних умовах Медичний загін швидкого реагування «Гіппократ» провів в Харкові безкоштовний інтенсивний курс невідкладної допомоги в екстремальних умовах Медичний загін швидкого реагування «Гіппократ» провів в Харкові безкоштовний інтенсивний курс невідкладної допомоги в екстремальних умовах

tweet_trim_url_2:
http://khotkevych.info/fond/?p=1486

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *