Фонд національно-культурних ініціатив імені Гната Хоткевича

ТАБІР «СЛОБІДСЬКА СІЧ-2013» ВІДБУВСЯ!

9 по 11 травня ц.р. у одному з мальовничих куточків Харківщини за ініціативи Харківської крайової організації Спілки Української Молоді відбувся традиційний таборовий вишкіл молоді «Слобідська Січ-2013».

Цього року погода особливо сприяла таборовикам – рівна, сонячна погода, теплі ночі,  відносно незлі  комарі сприяли успішному проведенню молодіжного табору.

Особливістю таборування була наповнена і захоплююча програма. На пасивний відпочинок таборовикам практично не було часу – різноманітні вишколи, гутірки, естафети, теренові ігри, а також цікаві народні  розваги, змаги і просто активний відпочинок з м’ячем вщерть  займали таборовий час.

Цікавими були стрілецькі  вплавляння  з лука і пневматичної зброї, завдання із орієнтування на місцевості, маршрутів по азимуту, віднайдення пакетів із зашифрованими завданнями, засвоєння азів радіосправи в польових умовах.

Складовою таборового вишколу були заняття з виживання в екстремальних умовах стихійних лих, основи надання невідкладної медичної допомоги.

Цьогорічним відкриттям стало пізнання таборовиками зоряного неба через оптичні пристрої, телескоп. Важливо, що теоретичні  й практичні заняття проводилися не лише дорослими фахівціми, але  й  молодшими сумівцями, які готували на таборові збори цільові програми.

Важливим елементом таборової програми були катехитичні заняття,  Служба Божа, які проводилися священиком УГКЦ о. Ігорем. Невимушені й психологічно зважені катехититичні заняття спонукали багатьох таборовиків до відвертої розмови на теми віри в Бога, Христового воскресіння, християнських засад поводження тощо.

А ще – цікавими були дискусії біля вогнища на сучасні й актуальні теми. Напевне нікого з таборовиків не лишила байдужим гутірка, яку запропонував друг Арсеій щодо сучасного осмислення подій Другої світової війни, правдивого до них ставлення.

Корисним для хлопців і дівчам було також  вивчення українських народних і бойових пісень, які гуртом співалися біля таборового багаття.

Бадьорості додавали ранкові руханки, неочікуваний нічний алярм й евакуація, таборові  силові змаги.

У традиційній для «Слобідської Січі» тереновій грі у напруженому змаганні перемогу отримав рій «Водограй» (командир – друг Андрій), почесне друге місце зайняв рій «Перший» (командир – друг Арсеній). Здобуті за перемогу призи – солодощі були по-братерськи розподілені між усіма таборовиками.

За короткий час таборовики мали можливість випробувати свої сили і знання, зуміли у спільній таборовій роботі і відпочитку добре потоваришувати, а також отримати безліч позитивного запалу  і доброго настрою.

Наступнорічну «Слобідську Січ» вирішено зробити ще на більш високому рівні, залучити до викладання фахівців високого рівня, задіяти на майбутньому таборуванні  сучасні технічні засоби,  модернізувати теренову гру, розширити з формату крайового на всеукраїнський таборовий збір молоді.

Павло Клененко, Харків

Фоторепортаж з табору:

"Слобідська Січ" на марші
“Слобідська Січ” на марші
Заняття з польового радіоаматорства
Заняття з польового радіоаматорства
Гра в м'яч
Гра в м’яч
Гра в яєчко
Гра в яєчко
Гутірка при ватрі
Гутірка при ватрі
Ранкова руханка
Ранкова руханка
Заняття з топографії
Заняття з топографії
Фізкультура
Фізкультура
Влучний постріл
Влучний постріл
Катехитичні заняття
Катехитичні заняття
Служба Божа
Служба Божа
Дослідження зоряного неба
Дослідження зоряного неба
Стрілецький вишкіл
Стрілецький вишкіл
Вивчення народних ігор
Вивчення народних ігор
Ранковий туалет
Ранкове вмивання
Разом з отцем Ігорем
Разом з отцем Ігорем
tweet_trim_url_2:
http://khotkevych.info/fond/?p=641

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *