Фонд національно-культурних ініціатив імені Гната Хоткевича

ПЕРЕМОГА КАНАДСЬКОГО БАНДУРИСТА

19-річний студент інженерного факультету Раєрсон Університету в Торонто взяв участь у міжнародному музичному фестивалі ім. Миколи Лисенкa в Києві. На конкурсному змаганні він здобув перше місце в  номінації інструментальної гри на бандурі, конкуруючи з найкращими бандуристами України.
конкурс _Хоткевич_2010 202_2Остап’єнкові довелося подолати численні труднощі, адже він полетів у Київ відразу ж після здачі останнього іспиту з фізики в університеті. Коли приземлився в Києві, він узнав,, що дата його виступу поміняли на день раніше чим сподівався, і що у нього було лише 2 години від виходу з аеропорту, щоб дістатися на конкурсу, налаштувати інструмент і виступити. 
“Я був вдорозі і не спав протягом 36 годин, і не встиг поголитися або розігратися перед виступу» –  говорив Борис.
Журі складалося з провідних викладачів Львівського, Одеського та Харківського національних університетів мистецтв,  Закарпатського Університету ім. Василя Стефаника,  які одноголосно дали Борисові найвищу оцінку за музичність, ясність,  артикуляцію виконання та музичну експресію, що були значно вищі, ніж в інших учасників.
«Я був дещо нервовий, тому що я грав на запозиченому інструменті, який був дещо пошкоджений під час транспортування. Коли витягув інструмент, прийшлося несподівано міняти 2 струни які обірвалися. Після 36 годин неспання, я не був рішучим. Так багато речей, здавалося, перешкоджало мені. Все одно заграв як міг найкраще» – ділився враженями  переможець фестивалю.
Участь Бориса Остап’єнка на Міжнародному фестивалі спонсорував Борис Городинський, провідний виробник цибулі в Онтаріо. Городинський заявив, що він дуже тішиться досягненнями Остап’єнка і радий що він може допомогати молодимталановитим талантам реалізувати свої мистецькі цілі.
 В.М.
tweet_trim_url_2:
http://khotkevych.info/fond/?p=601

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *