Фонд національно-культурних ініціатив імені Гната Хоткевича

МЕМОРІАЛЬНА ЕКСПЕДИЦІЯ ДО 80-х РОКОВИН ГОЛОДОМОРУ

Експедиційний виїзд у м.Ізюм Харківської області завершився. Учасники експедиції 24 березня зустрілися із 87-ти річною корінною ізюмчанкою, яка розповіла про Голодомор 1932-1933 років у Ізюмі, та із 80-ти річною місцевою мешканкою, яка пригадала розповіді своїх батьків та родичів про Голодомор 1932-33 рр. та розповіла про голод 1947 р. Порозмовляли ми також із літнім чоловіком, який поділився спогадами про голод 1947 р.

Учасниками експедиції цього разу були: Костянтин Черемський, Микола Калита, Марія Слободенюк, Валерій Чалий, Вікторія Гуш, Ігор Сокорчук.

У ніч перед експедицією у Харкові почалася заметіль.

Ранок зустрів мешканців міста сніговими заметами і сніговою порошею.

Разом з учасниками експедиції у обідню пору хуртовина досягла Ізюму. Через вітер, сніг, а особливо, через насичену програму зустрічей, довелося дещо змінити плани радіаматорської­­ програми експедиції. Від роботи EM1933L на КХ довелося відмовитися. Цього разу меморіальна станція була представлена лише на 145 МГц. Сподіваюся, що невдовзі ми зможемо знову приїхати в Ізюм, зустрітися з очевидцями Голодомору і представити меморіальну станцію EM1933L із Ізюму також і на КХ.

tweet_trim_url_2:
http://khotkevych.info/fond/?p=122
Позначки:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *